Vuxet Barn Till En Alkoholist

JAG ÄR ETT VUXET BARN
SOM VÄXT UPP MED EN
ALKOHOLISERAD PAPPA.

Jag har först nu börjat inse vilka konsekvenser detta fått på mig som person, mitt liv och mitt förhållande med min sambo. Jag hoppas att genom denna blogg få skriva av mig de tankar, känslor, och frågor som jag har. Kanske även få lite feedback från andra vuxna barn som vuxit upp med alkoholiserade föräldrar eller på annat sätt dysfunktionell familj.   
 


     "This too shall pass"

                                                                                                                                                             

lördag, februari 09, 2008

Ett glädjande samtal

En morgon, på väg till jobbet, ringer mobilen. Det var pappa!

Jag blev helt tagen och var faktiskt tvungen att stanna bilen. Han var så pratglad, ställde frågor om graviditeten, om jag började bli nervös, hur vi hade det, hur det var med sambon etc...

Det känndes som en helt främande människa. Jag menar jag har pratat med honom nykter förr, men detta var annorlunda. Han var glad, och det var inte jag som behövde driva samtalet framåt...snarare så att jag inte fick en syl i vädret :)

Han berättade om saker som hänt honom, men när jag frågade hur det kändes att han snart ska få komma hem började han prata om något annat. Det gjorde mig lite rädd...för på något sätt betyder det att han fortfarande inte kan prata om alkoholismen.

Jag var glad när vi lade på, men sen började jag tänka på att han snart ska få åka hem. Vad som kommer att hända då, och vad ledsen jag kommer bli om han ringer full.