Vuxet Barn Till En Alkoholist

JAG ÄR ETT VUXET BARN
SOM VÄXT UPP MED EN
ALKOHOLISERAD PAPPA.

Jag har först nu börjat inse vilka konsekvenser detta fått på mig som person, mitt liv och mitt förhållande med min sambo. Jag hoppas att genom denna blogg få skriva av mig de tankar, känslor, och frågor som jag har. Kanske även få lite feedback från andra vuxna barn som vuxit upp med alkoholiserade föräldrar eller på annat sätt dysfunktionell familj.   
 


     "This too shall pass"

                                                                                                                                                             

söndag, december 02, 2007

Intuition - Självkänsla

Vill börja med att tacka för alla vänliga ord på mitt senaste inlägg. Det värmer!

Såg på TV4 nyhetsmorgon förra veckan där de intervjuade ett vuxet barn. Hon nämnde något som jag inte tänkt på tidigare. Hon menade att en ifrågasatt intuition kan leda till dålig självkänsla.

Jag har tänkt vidare på det där...

Som barn ser vi konstiga saker hända hemma när vi är små; vuxna som beter sig konstigt, onormala situationer etc som kanske är svårt för barnet att tolka. Vi känner inom oss att det är konstigt och "fel". Den inbyggda intuitionen säger att så här borde det nog inte vara.

Men morgonen efter är det ingen som förklarar vad som hänt. Allt sopas under mattan och man låtsas som att allt är normalt. Det gör att barnet börjar ifrågasätta sin intuition. Är det jag känner är fel, faktiskt rätt? Är mina känslor fel? Tycker jag fel?

När detta återupprepas dagligen så slutar vi helt enkelt lita på vår inre känsla - intuition.

Detta gör att vi som vuxna barn har svårt att svara på frågor som: Vad känner jag, vad tycker jag, vad är rätt för mig, blir jag rättvist behandlad, har jag fel, är jag värd något???

Tyckte det var intressant för det känns som det träffade mig, så jag ville dela med mig. Vad tror ni? Ligger det något i detta?