Vuxet Barn Till En Alkoholist

JAG ÄR ETT VUXET BARN
SOM VÄXT UPP MED EN
ALKOHOLISERAD PAPPA.

Jag har först nu börjat inse vilka konsekvenser detta fått på mig som person, mitt liv och mitt förhållande med min sambo. Jag hoppas att genom denna blogg få skriva av mig de tankar, känslor, och frågor som jag har. Kanske även få lite feedback från andra vuxna barn som vuxit upp med alkoholiserade föräldrar eller på annat sätt dysfunktionell familj.   
 


     "This too shall pass"

                                                                                                                                                             

onsdag, maj 30, 2007

Hemligheter

Jag ska medverka i radioprogrammet Jonas Val i helgen på temat: Varför har vi hemligheter?

Jag tror min familj höll hemligt om min pappas alkoholism av 2 anledningar.

1. Pinsamheten - En person som är redlöst full beteer sig väldigt pinamt; de pratar väldigt högt, använder stora rörelser, ragglar, ramlar in i saker, frågar om samma sak om och om igen.

2. Skulden - På något sätt tar vi medberoende på oss skulden till alkoholismen. Det är vårat fel. Varför skulle han annars dricka? Sen är det på något sätt en negativ egenskap som landar på mig - att min pappa är alkoholist. Det är liksom inget man skryter om.

Frågan är väl, skulle andra verkligen beskylla oss som familj för att det finns en alkoholist i den? Troligtvis inte. Tänk på vad detta hemlighetsmakeri gör mot oss. Vi trycker ner våra känslor, pratar inte om problemet osv och det lär oss att göra precis samma sak i andra situationer.

Barn, Samhälle,Alkohol