Vuxet Barn Till En Alkoholist

JAG ÄR ETT VUXET BARN
SOM VÄXT UPP MED EN
ALKOHOLISERAD PAPPA.

Jag har först nu börjat inse vilka konsekvenser detta fått på mig som person, mitt liv och mitt förhållande med min sambo. Jag hoppas att genom denna blogg få skriva av mig de tankar, känslor, och frågor som jag har. Kanske även få lite feedback från andra vuxna barn som vuxit upp med alkoholiserade föräldrar eller på annat sätt dysfunktionell familj.   
 


     "This too shall pass"

                                                                                                                                                             

tisdag, april 10, 2007

Psykisk Misshandel?

Det är 2 år mellan mig och min lilla syster. Mamma berättade att efter att hon fått mig så var pappa inte direkt där. Han jobbade, sen drog han till krogen och polarna medans mamma fick ta hand om mig (även fast hon också arbetade heltid).

Hon ville ha 2 barn, så att jag skulle få ett syskon och inte vara ensammen. Så det skaffade syrran. Trots att mamma nog inte ville vara kvar i förhållandet.

Men som alla säger: 1 barn är 1 barn, men 2 barn är inte 2...det är som att ha 3.

När man dessutom inte får någon som helst hjälp av sin partner, jobbar heltid, och bor med en alkoholist kan det nog lätt bli för mycket...psykiskt också.

Vi bodde då på våning 4. En dag stod mamma på balkongen och kom på sig själv att tänka: Tänk om jag bara inte orkar mer. Tänk om den psykiska och fysiska misshandeln blir för mycket. Tänk om jag inte orkar med hans alkoholism mer. Tänk om det är en förlossningsdepression jag har. Tänk om jag kastar ut barnen från balkongen för att jag blir psykiskt sjuk och inte orkar mer.

Snart därefter flyttade vi till nedre botten. Tänk att må så dåligt att man tror att man kanske skulle kunna göra något sådant.

Barn, Samhälle,Alkohol

onsdag, april 04, 2007

Festen Pågår Än...

Vad är det som gör att man ena dagen har kontrol på spriten; festar på helgerna men sköter sitt jobb. Till att nästa dag bli fullbordad alkoholist?

OK, nu kanske det inte går så fort som från ena dagen till den andra...men ändå. Vad var det för saker som skedde med och runt min pappa som gjorde att han slutade ha kontroll på sitt drickande?

Pratade med min faster i veckan och frågade henne vad hon trodde. Hon påminnde mig om en sak som jag glömt bort.

Min pappa var byggnadsarbetare, och fick en skada. Jag tror det var så att han bröt foten eller något. Detta gjorde att han inte kunde gå till jobbet. Var det det som sen ledde till att han fick sparken/slutade? Att han aldrig igen återvände?

Han blev av med den där rutinen att varje dag gå till jobbet. Istället var han "ledig". Kunde hänga med "polarna", och "festa" fritt. Var det det som startade "festen" som pågår än idag?


Barn, Samhälle,Alkohol