Vuxet Barn Till En Alkoholist

JAG ÄR ETT VUXET BARN
SOM VÄXT UPP MED EN
ALKOHOLISERAD PAPPA.

Jag har först nu börjat inse vilka konsekvenser detta fått på mig som person, mitt liv och mitt förhållande med min sambo. Jag hoppas att genom denna blogg få skriva av mig de tankar, känslor, och frågor som jag har. Kanske även få lite feedback från andra vuxna barn som vuxit upp med alkoholiserade föräldrar eller på annat sätt dysfunktionell familj.   
 


     "This too shall pass"

                                                                                                                                                             

onsdag, december 20, 2006

Jul med Alkoholister och Familjen

Ja, nu är det snart Jul igen som självklart ska firas med familjen.

För vuxna barn kan nog just Julen vara jobbig, för självklart ska det drickas på julafton. Men om det blir för jobbigt för oss, så måste vi komma ihåg att vi har rätt till att må bra. Så vi kan åka därifrån tidigare. Vi kan säga att vi ska gå och lägga oss. Eller på något annat sätt försöka distansera oss från alkoholisten.

Värst är det väl för er som fortfarande bor med en alkholist. Vad kan man göra för att julafton inte ska bli så "laddad"?

torsdag, december 07, 2006

Farmors "Sting Operation"

Pratade med farmor på telefon och berättade följande:

Hon hade hört på byn att det var någon snubbe som åkte och köpte sprit utomlands för att sedan sälja till alkisarna (min pappa inkluderad). Men för att få mer kött på benen åkte hon hem till pappa och mycket riktigt dök langarn upp med några klirrande kassar. Langarn och pappa gick in i köket, och farmor hängde på för att se hur affären skulle ta form.

Hon ser hur pappa ger langarna några hundralappar och tar emot påsarna som göms under köksbordet. Då tar farmor till orda
F- Langar du till min son?
L- Ja, vadå, annars hade han ju ändå gått ner på krogen.
F- Det hade han ju inte. Så lat som han är (fniss). Men när du kommer här och gör hemleveranser är det klart att han inte kan säga nej.

Langarn börjar gå mot utgången, men farmor följer efter.
F- Du langar ju sprit till nästan döda människor, att du inte skäms!

Langarn skyndar på ut till bilen där en tjej sitter och väntar. Farmor gör mentala anteckningar om bil och utseende, sen ringer hon polisen.

Först vill de inte göra något hos polisen, men farmor ger sig inte, och lämnar alla uppgifter hon har. Några veckor senare läser hon i tidningen att polisen slagit ner på langarna och hittat 2 lastbilar fulla med tobak, sprit och knark som köpts utomlands.

Pappa är först asförbannad på farmor, men farmor säger att han nu är som en ny person. När spriten enkelt levererade rakt i handen i hemmet, kunde han inte tacka nej och drack så mycket att han inte ens åt. Nu måste "lata" pappa pallra sig ner till systemet och då blir det inte lika mycket.

Så dagens ros går till "undercover farmor" !